Vojska bi mogla da pokrene ustanak

Bivši analitičar CIA-e: Iznenađen sam što Zelenski još nije svrgnut!

  • 12.09.2023. 07:19

Ukrajinske oružane snage bi mogle da pokrenu ustanak protiv predsjednika zemlje Vladimira Zelenskog, rekao je penzionisani analitičar CIA Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal "Dijalog vorks".

"To se očekuje, iznenađen sam da se to još nije dogodilo", poručio je Džonson.

Zelenski nije uspio da postane jaka politička ličnost u zemlji, njegova izborna kampanja je u početku bila zasnovana na lažima, s obzirom da je, uprkos obećanjima da će uspostaviti mir sa Rusijom, izazvao eskalaciju sukoba, objašnjava Džonson.

Zelenski: Teže i sporije dobijamo oružje

Zelenski: Teže i sporije dobijamo oružje

Osim toga, istraživanja javnog mnjenja pokazuju da se većina Ukrajinaca protivi predsjedniku i to zbog aktuelnih događaja, smatra analitičar.

"Ne vidim da Ukrajina ima mnogo entuzijazma za nastavak vojnih operacija i nastavak pogibije tolikog broja ljudi", zaključuje on.

Ovo nije prvi put da Džonson tvrdi da bi neuspjesi na bojnom polju mogli da nateraju ukrajinsku vojsku da krene protiv predsjednika Zelenskog. Istu misao je ozvučio krajem avgusta u intervjuu "Ridaktedu". A nije ni jedini - bivši oficir američkih marinaca Skot Riter je u avgustu rekao da vjerovatnoća vojnog udara raste sa svakom uništenom ukrajinskom brigadom, prenosi RT.

Bivši analitičar CIA: Zelenskom prijeti vojni udar!

Bivši analitičar CIA: Zelenskom prijeti vojni udar!

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je prošlog meseca razmišljao na sličan način, rekavši da su zapadni pokrovitelji Ukrajine javno posvećeni "borbi do posljednjeg Ukrajinca", ali da imaju istoriju napuštanja svojih saveznika i zastupnika, od Južnog Vijetnama do Avganistana.

Oružane snage Ukrajine već četiri mjeseca sprovode ofanzivu na južnodonjeckom, artjomovskom i zaporoškom pravcu. Ukrajina je u borbu uključila jedinice koje su obučavali NATO instruktori kao i zapadnu vojnu opremu. Međutim, prema informacijama ruskog Ministarstva odbrane, nemaju uspjeha ni na jednoj liniji fronta.

Zelenski o smrti Prigožina: Jasno je ko ima veze s tim

Zelenski o smrti Prigožina: Jasno je ko ima veze s tim

I na Zapadu medijski i vojni eksperti polako počinju da priznaju da se ljetnja kampanja kijevskih vlasti pokazala kao neuspješna, a da je ruska linija odbrane pouzdana i neprobojna.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.