Драма у Задру

Бивши замјеник градоначелника ухапшен због покушаја убиства брата

  • Извор: Телеграф
  • 13.11.2023. 20:03

Због сумње да је ножем покушао убити брата, полиција је ухапсила Ивицу Влакића, бившег замјеника градоначелника Задра, јавља Zadarski.hr.

Сукоб о којем је полиција извијестила у понед‌јељак, одиграо се у суботу, 11. новембра, у рановечерњим сатима у породичној кући у задарском кварту Дикло након физичког сукоба током ког је Влакић ножем повредио три године старијег брата.

Влакић је брату нанио више убода ножем, али ниједан није био у витални орган.

Полицајац усмртио пјешака

Полицајац усмртио пјешака

До сукоба је дошло због породичних размирица у тренутку док се Влакић у кухињи бранио од брата. Када је схватио што се догодило, Влакић је звао у помоћ комшије, те покушао помоћи брату. Бивши градоначелник иначе живи у кући у Диклу сам с мајком, а брат им је био дошао у посјету.

Након напада 49-годишњаку је пружена љекарска помоћ у задарској Општој болници, где су му констатиране тешке тјелесне повреде, а против Влакића је након истраге поднијета кривична пријава државном тужилаштву, те је синоћ смјештен у притвор.

Због сумње на покушај убиства истражни судија му је одредио притвор од мјесец дана због опасности од понављања кривичног дјела и утицаја на сведоке.

Хоће ли бити снијега до краја седмице: Ево шта каже прогноза

Хоће ли бити снијега до краја седмице: Ево шта каже прогноза

Ово је други пут да се Влакић нашао под криминалистичком обрадом задарске полиције. Тужилаштво је прије три године пред Општинским судом у Задру подигло оптужницу против њега због кривичног дијела против јавног реда недозвољеним посједовањем, израдом и набављањем оружја и експлозивних материја.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера