Амерички државни секретар

Блинкен допутовао у Израел, обећао подршку САД-а

  • Извор: Анадолија
  • 12.10.2023. 10:35

Амерички државни секретар Антони Блинкен стигао је у Тел Авив, а при поласку из Сједињених Америчких Држава поновио је своју поруку подршке Израелу.

Блинкена је на аеродрому дочекао израелски министар спољних послова Ели Коен. Ово је прво путовање високог америчког дипломате након почетка сукоба у суботу.

Раније ове седмице, Стејт Департмент је навео да ће посјета "бити порука солидарности и подршке".

“Наша порука у име америчког предсједника Џоа Бајдена и америчког народа је јасна и гласна. САД је уз Израел. Ми смо уз народ Израела. Уз њих смо данас и увијек ћемо бити“, поручио је Блинкен обраћајући се новинарима прије уласка у авион.

Kритикујући Хамасове акције против Израелаца, Блинкен је рекао да такав неморал није виђен још од ИСИС-а.

Блинкен, који је ће се у Израелу састати с премијером Бењамином Нетанјахуом и предсједником Исаком Херцогом, поручио је да ће САД учинити све што је потребно да омогући Израелу да се одбрани.

Блинкен је изјавио да је до сада у палестинско-израелском сукобу живот изгубило 22 држављана САД-а, те је додао да је забринут да би се те бројке могле повећати.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина