Australija

Blokada u Melburnu još tri sedmice

  • Извор: СРНА
  • 01.09.2021. 07:59

Australijske vlasti produžle su blokadu javnog i privrednog života u Melburnu za još tri sedmice i prešle na strategiju brze vakcinacije umjesto suzbijanja epidemije s ciljem da se postigne nula infekcija.

Premijer države Viktorija Danijel Endrjus rekao je da će mjere biti ublažene kada bude vakcinisano najmanje 70 odsto odraslih barem jednom dozom.

On je dodao da se nada da će taj cilj biti dostignut do 23. septembra prema sadašnjoj stopi vakcinacije.

"Sve smo uložili u ovo, ali sada nam je jasno da nećemo oboriti brojeve na nulu, nego će oni da porastu“, rekao je Endrjus novinarma u Melburnu nakon što blokada u prethodnih mjesec dana nije zaustavila epidemiju. Mjera je trebala da bude ukinuta sutra.

Broj novih slučajeva povećan ja na 120 u Viktoriji sa 76 dan ranije. Od novih slučajeva, 100 ljudi je provelo određeno vrijeme u svojoj zajednici dok su bili inficirani.

Susjedna država Novi Južni Vels, gdje se nalazi Sidnej, objavila je cilj da 70 odsto starijih od 16 godina bude vakcinisano do sredine sljedećeg mjeseca. 

Тагови:
  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок