Terorizam  

Britanac osuđen na 40 godina zatvora zbog pripremanja napada 

  • 20.07.2018. 19:49

Britanac Halid Ali, koji je pravio bombe za talibane u Avganistanu i pripremao se da izvrši napad u blizini zgrade Parlamenta u Londonu, osuđen je na kaznu zatvora od minimum 40 godina, javili su britanski mediji.

On je uhapšen u aprilu prošle godine, a kod njega su prilikom hapšenja pronađena tri noža. 

Iz Kraljevske tužilačke službe saopšteno je da je Ali namjeravao da ubije policijskog službenika, člana oružanih snaga ili čak člana Parlamenta. 

U saopštenju se navodi da Alijevi otisci prstiju odgovaraju onima koji su pronađeni na komponentama za izradu bombi pronađenih u Avganistanu 2012. godine i koji se nalaze u bazi podataka Federalnog istražnog biroa /FBI/. 

"Halid Ali je planirao da izvrši opasan napad nožem u Londonu, u kojem je moglo biti povrijeđeno dosta ljudi i koji je mogao da ugrozi živote", izjavila je član Službe Su Heming.  
 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм