Kraljica u teškom stanju

Ko je sljedeći u kraljevskoj lozi?

  • Извор: АТВ
  • 08.09.2022. 16:36

Zdravstveno stanje Kraljice Elizabete Druge je zabrinjavajuće.

BBC je prekinuo redovno emitovanje programa i izvještava iz minuta u minut o njenom zdravstvenom stanju, aporodica se već okupila u njenom dvorcu Balmoral u Škotskoj.

Za one koji ne znaju, u slučaju kraljičine smrti, kralj Velike Britanije bi postao Princ Čarls.

Ipak, mnogi eksperti vjeruju da bi Čarls koji ima 73 godine ipak mogao preuzeti krunu i vladati nekoliko godina dok krunu ne bi predao svom najstarijem sinu, princu Vilijamu, Vojvodi od Kembridža.

"Čekao je preko 60 godina na svoj red, razumljivo je da bi Princ Čarls želio da preuzme tron i kraljevske dužnosti za koje se dugo vremena priprema. Ali, bilo bi jednako prirodno da abdicira nakon nekoliko godina kao stariji monarh i krunu prenese na Princa Vilijama.

(Foto: Tanjug-AP/Kirsty O'Connor)

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм