Priti Patel

Britanska ministarka: Izbjeglice iz Ukrajine mogu biti i ruski špijuni

  • Извор: Курир
  • 19.03.2022. 21:13

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel upozorila je danas da bi žene koje beže iz Ukrajine mogle da budu ruski špijuni poslati u Britaniju da izvrše napade nalik trovanju dvostrukog agenta Sergeja Skripala nervnim agensom novičokom u Salsberiju.

Bilo bi "naivno" misliti da su samo muškarci pretnja, rekla je Patel na konferenciji torijevaca u Blekpulu, ali je odbacila pozive na strožu kontrolu izbeglica koje u Britaniju dolaze iz Ukrajine.

Prema njenim riječima, do kraja nedjelje je izdato 8600 viza za izbjeglice iz Ukrajine kojih ima oko 3 miliona.

"Istina je da veoma mali broj ljudi može da izazove potpuni haos, a Rusija ima istoriju prikrivenih neprijateljskih aktivnosti. I bojim se da je naivno i pogrešno misliti da samo muškarci mogu biti prikriveni operativci, ili da izbjeglički tokovi ne bi bili podložni nekom obliku eksploatacije", rekla je ona.

"Ima onih koji bi došli u našu zemlju da nam učine zlo i koji planiraju da udare na sam naš način života", rekla je Patel ali je dodala da britanske vlasti pomno prave savjete obavještajnih i bezbjednosnih službi i čine sve da učine zemlju bezbjednom.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм