AstraZeneka

Bugarska: Suspendovana AstraZeneka za žene mlađe od 60 godina

  • 19.04.2021. 16:55

SOFIJA- Bugarska je suspendovala upotrebu vakcine protiv kovida 19 AstraZeneka za žene mlađe od 60 godina kod kojih je povećan rizik od tromboze, rekao je danas bugarski ministar zdravlja Kostadin Angelov.

U Bugarskoj je prvom dozom vakcinisano oko 638.400 ljudi, od čega trećina vakcinom AstraZeneka.

"Žene ispod 60 godina neće primati vakcinu AstraZeneka zbog povećanog rizika od tromboze ili ako imaju dijagnozu trombositopenije", naglasio je Angelov.

Prema njegovim riječima, osobe koje su primile prvu dozu vakcine AstraZeneka i nisu imali neželjene efekte i dalje treba da dobiju drugu dozu istog proizvođača.

On je istakao i da osobe koje ne žele da dobiju drugu dozu ove vakcine mogu da dobiju vakcinu "fajzer-biontek" 84 dana nakon prve vakcine.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.