Премијер

Бунга-бунга цуре не желе да оду са имања Берлусконијеве породице

  • Извор: Агенције
  • 06.11.2023. 21:59

Породица Силвија Берлусконија бори се за деложирање 20 жена које су боравиле у луксузним апартманима покојног премијера, пишу медији.

Породица женскароша, који је преминуо у јуну након борбе с леукемијом, послала је најмање двјема женама писма у којима их обавјештава да ће до краја године морати напустити смјештај који им је осигурао Берлускони.

Такође су зауставили мјесечну исплату од 2.500 евра коју је добијала свака од 20 гошћи на његовим Бунга Бунга забавама, рекла су у петак два правна извора.

Младе жене које су живјеле у његовим некретнинама биле су међу 24 оптуженика који су ослобођени заједно с Берлусконијем у фебруару, у суђењу у којем је био оптужен да је плаћао свједоцима да лажу у случају малољетничке проституције који га је пратио више од деценије.

Медијски могул је 2013. године јавно изјавио да је мјесечна накнада исплаћена женама помоћ за нарушавање угледа који су претрпјеле након што су биле умијешане у суђења која су произашла из скандала око његових вечерњих забава, што је придонијело његовом паду с мјеста премијера 2011.

Повријеђени Белгијанац спасен у долини Гребаје

Повријеђени Белгијанац спасен у долини Гребаје

Али, италијански тужиоци тврдили су да су бенефиције за становање и џепарац биле плата за 12 година лагања на суду.

На крају је ослобођен оптужби да је платио Карими Ел Махроуг, мароканској плесачици на шипци познатој као "Рубy Срцоломка", за секс иако је знао да је малољетна.

Још један случај који укључује оптужбе за корупцију и извртање правде биће окончан на италијанском Врховном суду у марту.

Барбара Гуера једна је од жена које се опиру деложацији из једне од Берлусконијевих кућа крај Милана.

Њен адвокатски тим објавио је снимак на којој јој покојни премијер наводно говори да јој жели дати некретнину након завршетка суђења за корупцију.

"Kунем ти се на своје петеро дјеце, зајам на кориштење ћеш добити одмах и чим суђење заврши преписаћу га на твоје име", чује се наводно на снимку.

Рамо Исак не познаје ни своје надлежности - порука из Републике Српске

Рамо Исак не познаје ни своје надлежности - порука из Републике Српске

Алесандра Сорцинели, његова колегица, рекла је да има сличне снимке на којима јој је Берлускони обећао три милиона евра за репутацијску штету узроковану њеном умијешаношћу у скандал Бунга Бунга.

Италијански медији саопштили су да породица такође жели избацити Марту Фаскину, Берлусконијеву дружицу у задњој фази живота, из њихове породичне виле у Милану, преноси Јутарњи.

Вила Сан Мартино била је локација неколико његових забава.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: