Италија

Продају се Берлусконијеве некретнине, има их више од 100

  • Извор: РТС
  • 29.03.2024. 06:00

Насљедници Силвија Берлусконија, његових петоро дјеце, одлучили су да продају већину некретнина. Бивши премијер Италије, лидер партије Форца Италија, који је преминуо 12. јуна 2023. године, каријеру је започео у сектору некретнина изградњом кварта Милан 2.

Дјеца Силвија Берлусконија, који је преминуо у јуну 2023. године  одлучила су да продају највећи број његових вила осим Вила Сан Мартино од 3.500 квадратних метара у мјесту Аркоре у близини Милана, гдје је провео посљедње дане свог живота.

Према писању италијанског листа Il sole 24 ore, вриједност Берлусконијеве имовине је око 800 милиона евра, а њихова продаја би требало да олакша подјелу насљедства, а не подјелу некретнина, којих има више од 100.

Пас који је трагао за људима у рушевинама у Турској, креће у потрагу за малом Данком

Пас који је трагао за људима у рушевинама у Турској, креће у потрагу за малом Данком

Сва имовина, станови и виле доносе велике мјесечне трошкове за воду и струју, који само за три виле попут оне на Сардинији, затим на језеру, Азурној обали и Бријанци, прелазе милион евра годишње.

Берлусконијева дјеца желе да продају све виле осим премијерове резиденције у којој је живио 50 година, виле Сан Мартино, гдје се налази породични маузолеј.

Како је пренијела агенција Анса, продаје се вила Гернето, резиденција са великим парком из 18. вијека у близини Лезма у Бријанки, гдје су се 2022. године симболично вјенчали Марта Фашина и Силвио Берлускони. Ова вила је у власништву Фининвеста и цијена јој је око 44,8 милиона евра, а Берлускони је још за живота желио да вила постане Универзитет „Слободне мисли“.

На продају су и вила Чертоза, огромна зграда на Коста Смералди која кошта између 250 и 300 милиона евра, као и двије виле на острвима Антигва и Бербуда, које су биле предвиђене за продају и прије отварања тестамента. На продају су била Гранде у древној Аппији у Риму, вила Ла Лампара у Кани са својих 500 квадратних метара и погледом на море, вила Кампари у Лези на језеру Мађиоре и вила Две палме на острву Лампедузи. Економиста Ђани Профита понудио је три милиона евра за ову вилу од 250 квадрата.

Систем

Систем "Пронађи ме" убрзо и у Републици Српској

Берлускони није посједовао само виле, већ и много земљишта, поља на Коста Тиркизној близини Облије, гдје је бивши премијер желио да изгради огромно одмаралиште са вилама и теренима за голф. Берлускони је имао и око 100 станова у Милану, као и биоскоп Фјама у Риму. Берлусконијеви насљедници отворени су и за понуде везане за две јахте, Morning Glory и Sweet Dragon.

Посљедњих дана се шушка да Берлусконијев син Пјер Силвио Берлускони, власник телевизијске куће Медијасет, жели да купи вилу Гранде у Риму на Апија Антика, коју је његов отац купио за четири милиона евра 2001. године и дао је директору и пријатељу Франку Зефирелију на коришћење до 2019. године.

Његова сестра Барбара заинтересована је за вилу Белведере у Мекерију, гдје је прије развода живјела дуго са дјецом и мајком Веронијом Ларио. Најстарија кћерка Марина заинтересована је за вилу Кампари на језеру Мађоре, купљену 2008. године, која садржи 30 соба и диван парк.

Берлускони је често боравио у палати Грациоли у Риму, једној од његових резиденција од 1995. до 2020. године, која је прије неколико дана постала сједиште удружења страних дописника у Италији. На свечаном отварању новог сједишта један од новинара је открио и тајна врата, која су заправо тајни пролаз.

Новинар Том Кингтон, који је писао за Тајмс, истакао је на Иксу да су на тај начин гости вјероватно спречавани да тајно напусте забаве по којима је Берлускони био познат.

У књизи "Il rancore e la speranza" Бруна Веспе, најстарија ћерка Марине, предсједнице Фининвеста, навела је да вила Сан Мартино треба да остане мјесто окупљања породице.

Стејт департмент: Украјина спроводи снажну цензуру информација

Стејт департмент: Украјина спроводи снажну цензуру информација

„Наш отац је волио живот, свјетлост, блискост са људима. Вила Сан Мартино треба да остане таква, сједиште наших пословних састанака, али и мјесто гдје се уједињује породица. То би он желио да је жив.

Иначе, 27. марта 2024. године било је 30 година откако је Силвио Берлусони први пут побиједио на изборима са странком Форца Италија.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: