Oslobođena

Časna sestra oteta u Africi pronađena živa gotovo pet mjeseci kasnije

  • Извор: Агенције
  • 31.08.2022. 22:24

Američka časna sestra u osamdesetima za koju su savezni dužnosnici SAD-a rekli da je oteta u Africi prije gotovo pet mjeseci pronađena je živa, izvijestila je Katolička crkva u srijedu.

Sestru Suelen Tenison, članicu Marijanićana svetog krsta u Luzijani, oteli su naoružani napadači 4. aprila u zapadnoafričkoj državi Burkina Faso, FBI je prethodno izvijestio.

Prema FBI-u, Tenisonova je imala 83 godine kada su je naoružani napadači oteli iz njene kuće u blizini Kaje, petog najvećeg grada u Burkini Faso, zemlji bez izlaza na more koja graniči s Ganom i Nigerom.

U pismu poslanom Marijanićanima svetog krsta stojalo je da je Tenisonova, američka državljanka, slobodna i u rukama SAD-a u glavnom gradu Nigera, Niameju, u srijedu, navodno dobrog zdravlja nakon što su je otmičari oslobodili.

Crkveni dužnosnici rekli su da je časnu sestru otelo 10 naoružanih napadača bez njenih lijekova za pritisak. Međutim, crkveno saopštenje o njenom oslobađanju kaže da je još uvijek dobrog zdravlja nakon gotovo pet mjeseci zatočeništva.


(USA Today)

Тагови: