Beč

Čečeni iz Austrije idu u rat u Ukrajini, ali ne da se bore za Ruse?

  • Извор: Агенције
  • 28.02.2022. 10:02

Mnogi Čečeni iz Evrope, pa i iz Austrije, trenutno putuju na ukrajinski front, ali ne da se bore na strani Rusa, kako to želi predsjednik Čečenije Ramzan Kadirov, tvrdi bečki dnevnik "Kronen cajtung".

U Austriji živi više hiljada Čečena i oni su izbjeglice u toj zemlji. List prenosi izjavu jednoj neimenovanog Čečena iz Beča, koji je rekao da su njegova dva poznanika, zajedno sa dvojicom iz Njemačke krenuli u rat u Ukrajinu.

Oni, kako tvrdi dalje, žele da se bore na strani Ukrajinaca protiv Rusa.

Broj Čečena iz Austrije koji su pošli u Ukrajinu na ratište je nejasan, ali austrijske vlasti upozoravaju da je jasan zakon prema kom onaj ko dobrovoljno aktivno učestvuje u ratnim dejstvima u inostranstvu može izgubiti austrijsko državljanstvo.

Danas je peti dan od kada je počela ruska agresija na Ukrajinu. U međuvremenu, Kijev i Moskva su se dogovorili da danas počnu pregovori o miru dok su tokom jučerašnjeg dana trajale borbe u nekoliko ukrajinskih gradova. Predsjednik Rusije Vladimir Putin objavio je u četvrtak ujutro "početak specijalne vojne akcije".

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм