Аустрија

Четворо повријеђених у паду гондоле

  • Извор: Анадолија
  • 09.01.2024. 20:43

Гондола жичаре пала је у уторак ујутро са висине од око седам метара на скијалишту у тиролском Хоцхоетзу, у аустријским Алпама.

Сва четири путника у гондоли су тешко повријеђена у несрећи, а једна особа је у животној опасности.

Из полиције су саопштили да је несрећу наводно изазвао пад стабла на гондолу. Полиција је за телевизију ОРФ истакла како не вјерује да постоји било какав технички квар.

Повријеђене особе су пребачене у болнице у аустријским градовима Замс и Инсбрук. Према писању тамошњих медија, повријеђени су данска породица која је била на одмору у региону.

Након што су тешко повријеђени спашени, полицији су се јавиле још три повријеђене особе из других гондола, наводи ОРФ. Полиција није дала информације о тежини њихових повреда.

Оператер гондола Бергбахнен Хоцхоетз рекао је за телевизију ОРФ да је неколико стабала пало на трасу жичаре.

"Стручњаци морају разјаснити како се то уопште могло догодити", рекла је за ОРФ Михаела Бургер, портпарол Бергбахнена Хоцхоетз.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм