Jahorina

Višković: Olimpijski centar ne zaostaje za skijalištima širom Evrope

  • Извор: СРНА
  • 18.12.2021. 14:18

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je značaj investiranja u Olimpijski centar Jahorina koji ne zaostaje za sličnim destinacijama širom Evrope, te najavio ulaganja i u druge kapacitete širom Srpske, od Igrišta do Manjače.

"Ako ne ulažete, onda ne možete očekivati ni benefite ni rezultate", istakaoje Višković na otvaranju gondole Poljice na Jahorini.

U dvom govoru je podsjetio na kritike kada su donijeli odluku da ulažu u Jahorinu, jer je očito da su, kako je naveo, neki imali druge vizije pa da neke objekte koji su danas dovedeni u top kapacitet, vjerovatno, kako su naučili, u lošem stanju privatizuju za mali novac.

On je istakao da su u pitanju najsavremenije investicije u Jahorinu, gondola na Poljicama koja, kaže, ni po čemu ne može zaostati ni za kojom gondolom širom Evrope.

"Danas je Jahorina prepoznatljiva, u rangu je najozbiljnijih turističkih i skijaških kapaciteta u Evropi, ovdje ima šta da se vidi i ponudi", rekao je Višković i dodao da je za malo više od deset dana od zvaničnog početka zimske sezone više od 20.000 ljudi došlo da koristi sadržaje Olimspijskog centra.

On je sa ponosom istakao da je Republika Srpska došla u poziciju i na Jahorini može da ponudi ono što se nudi u zimskim centrima u Evropi.

"Gradićemo i radićemo u narednom periodu. Naša je namjera da se razvijaju i drugi kapaciteti širom Republike Srpske, od Igrišta pa do Manjače u zapadnom dijelu Srpske. Želimo da gradimo slične kapacitete i ostalim našim građanima ponudimo ovakve sadržaje da ne moraju putovati stotine i više kilometara", istakao je Višković.

Ponosan je, kaže, što će u Jahorinu i u narednom periodu ponovo ulagati, ne samo Republika Srpska, ne samo Olimpijski centar, jer tu, pojasnio je, novac ulažu i domaći privrednici.

"Sa ponosom možemo da kažemo da je Jahorina danas veliko gradilište i da smo došli u poziciju da se za samo nešto više od godinu dana, kada se kvadrat zemljišta prodavao od 80 do 100 KM, danas stiglo do 2.000 evra", naveo je Višković.

Prema njegovim riječima, to je znak da su na dobrom putu, da imaju dobre vizije, ali i dobar menadžment u Olimpijskom centru koji je prepoznao šta treba da radi i ponudi gostima.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas su na Jahorini svečano otvorili novoizgrađenu kabinsku gondolu "Poljice", dva šestosjeda, dva ski-lifta i sedam kilometara novih vještačkih osniježenih staza.

Gondola na Poljicama kapaciteta je 3.600 skijaša, a dva šestosjeda mogu da prime 9.400 skijaša