Необичан случај

Човјек живи од хране из контејнера, а има милионе

  • Извор: Б92
  • 26.02.2024. 21:50

​Хајнц Б. се често може видјети на улицама Дармштата у Њемачкој како на бициклу, обучен у стару одећу, претура по ђубрету.

Они који га не познају могли би помислити да је један од бескућника. Међутим, изглед вара. Хајнц је заправо милионер.

– Можда заиста има само 15 евра на рачуну, али само зато што је управо подигао 700.000 евра да купи нови дом, десети. Преосталих 100.000 евра пребацио је на орочену штедњу како би зарадио камату – пише њемачки Билд.

Овај 80-годишњак, који има више од милион евра имовине, умије да је још више увећа. Ипак, каже да је цијели живот био штедљив, па му новац за преживљавање баш и није потребан.

Срећан је што живи од хране коју нађе на депонијама смећа и скупља све врсте ствари које други људи бацају.

– Можда купим уље за пржење или нешто слично ако остане, али већину хране нађем у канти за смеће. Људи су расипници и бацају довољно ствари које могу да прехране цијелу породицу. На примјер, људи купују пакет кобасица, поједу једну, а остатак бацају у смеће – рекао је Хајнц.

Пензионисани инжењер електротехнике има пензију од 3.600 евра и још једну пензију у износу од 156 евра, која му углавном иде на рачун у банци, јер заиста нема на шта да потроши.

Осим пет евра које мјесечно троши на храну, његови трошкови укључују само интернет везу за лаптоп. Мобилни телефон не долази у обзир јер би коштао додатних десет евра.

Богатство нема коме да остави Хајнц проводи већину свог времена сакупљајући ствари које други бацају и вози бицикл по Дармштату у потрази за новим предметима.

Већину ових ствари једва да користи, али их зато мијења за храну која му није потребна. Хајнц Б. нема породицу, па не зна коме ће оставити имање послије смрти. Има далеку родбину, али каже да не могу да плате порез на наслиједство, па размишља о томе да неке некретнине изда закупцима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: