Партија правде и развоја

Данас конгрес турске владајуће странке

  • 07.10.2023. 09:16

Владајућа турска Партија правде и развоја (АК) одржаће данас свој четврти ванредни конгрес у Анкари, а главна тема овог скупа су "промјена и обнова".

Овај скуп биће уједно и "почетак кампање за локалне изборе", рекао је јуче замјеник предсједавајућег ове странке Еркан Кандемир.

Главна тема конгреса, седмог од њеног оснивања 2002. године, биће "промјена и обнова". Очекује се да ће скуп резултирати великим промјенама у Централном одбору за доношење одлука и административном одбору странке, пише лист "Дејли сабах".

Додик и Цвијановићева на састанку са Ердоганом

Додик и Цвијановићева на састанку са Ердоганом

Странка би такође требало да одржи гласање за предсједавајућег, а једини могући кандидат је актуелни предсједник Реџеп Тајип Ердоган.

Замјеник предсједника АК Партије Еркан Кандемир рекао је на конференцији за новинаре да су узбуђени због конгреса који ће окупити присталице странке из 81 покрајине Турске. Очекује се да ће догађају присуствовати више хиљада људи.

Странка је на догађај позвала и представнике политичких партија из 27 земаља, 127 амбасадора и три предсједника.

Да ли ће бити одржан састанак предсједника САД-а и Кине?

Да ли ће бити одржан састанак предсједника САД-а и Кине?

Кандемир је навео да ће конгрес означити почетак њихове кампање за општинске изборе који ће бити одржани у марту 2024. године.

Није јасно да ли ће странка објавити своје кандидате, иако су званичници рекли да ће они највјероватније бити објављени у новембру или децембру.

На званичном сајту предсједника Републике Турске наводи се да Четврти ванредни конгрес АК Партије почиње у 11.00 часова, по локалном времену.

Пратите нас и путем Вибера