Ron DeSantis

Đavolji advokat je veliki pobjednik izbora u SAD: Od njega strahuju i Bajden i Tramp

  • Извор: Нова.рс
  • 09.11.2022. 13:52

Republikanski guverner Floride Ron DeSantis ostvario je ubjedljivu pobjedu na juče održanim međuizborima u Americi.

Pored toga što je ponovo uspio da razbije demokrate na Floridi, DeSantis je ovim nanio udarac i Donaldu Trampu.

Imajući u vidu da je upravo DeSantis glavni takmac Trampu za kandidaturu na predsjedničkim izborima 2024. godine, sada je prilično neizvjesno da će Tramp dobiti podršku republikanaca za predstojeće izbore.

DeSantis je relativno novajlija u politici, ali je stekao nacionalnu popularnost nakon što je postao guverner Floride 2019. godine.

On je odnio ubjedljivu pobjedu za drugi mandat na mjestu guvernera Floride, a razmjere njegove pobjede premašile su skoro sva očekivanja.

DeSantis se nije oglašavao o potencijalnoj predsjedničkoj kandidaturi, ali je zato Tramp najavio veliko otkriće za 15. novembar.

Upozorenje Trampa

On je već upozorio guvernera Floride Rona da se ne kandiduje na predsjedničkim izborima 2024. godine, rekavši da bi to naškodilo Republikanskoj stranci.

On je takođe zaprijetio da će objaviti neprijatne informacije o DeSantisu, ali ne navodeći dodatne detalje.

"Ne znam da li se kandiduje. Mislim da bi, ako trči, mogao veoma da se povrijedi. Zaista vjerujem da bi mogao da se jako povrijedi", rekao je Tramp.

Mnogi smatraju da je DeSantis najvjerovatniji kandidat koji će zamijeniti Trampa kao republikanskog kandidata koji će se kandidovati za predsjednika 2024. godine, prenosi "Nova.rs".

Ako DeSantis objavi kandidaturu za predsjednika, Tramp je rekao da će otkriti "stvari o njemu koje neće biti baš laskave – ja o njemu znam više od bilo koga – osim, ​​možda, njegove žene".

Kasnije je svog potencijalnog protivnika opisao kao "dobrog momka" i negirao da je među njima postojao spor.

"Nema svađe sa mnom, a ja sam daleko u rangu anketa", rekao je bivši predsjednik Amerike.

Ko je čovjek koji je opasnost po Trampa

DeSantis je američki advokat, oficir pomorske mornarice i političar koji služi kao 46. guverner Floride od januara 2019. godine. Kao republikanac predstavljao je 6. kongresni okrug Floride u kongresu od 2013. do 2018. godine.

Nakon diplomiranja na Univerzitetu Jejl i Pravnom fakultetu u Harvardu, DeSantis je služio kao oficir i advokat u Korpusu generalnog sudskog advokata, američke mornarice (JAG).

On je možda i najveća zvijezda Repubikanske stranke poslije Donalda Trampa.

"Vašington post" u analizi predviđa je upravo DeSantis taj koji bi Republikance mogao da povede ka totalnoj pobjedi ako bi pobijedio na izborima za predsjednika SAD 2024. godine.

Jer, prema toj logici, DeSantis je taj koji sprovodi sve ključne stavke Trampove politike (antiimigrantska, žestoko konzervativna politika bazirana na "America First" principima), ali bez Trampovih skandala.

DeSantis je u javnosti poznat i kao "đavolji advokat", a predviđa mu se veliki politički uspon u narednom periodu.

Тагови: