Protesti

Demonstranti u rezidenciji predsjednika Šri Lanke otkrili milione rupija?

  • Извор: Танјуг
  • 10.07.2022. 10:51

Demonstranti u Šri Lanki koji su juče ušli u rezidenciju predsjednika Gotabaje Radžapakse otkrili su "milione rupija", piše danas lokalni list Dejli miror.

Demonstranti su navodno "otkrili veliku sumu novca unutar vile“, a na društvenim mrežama se objavljuju snimci ljudi koji broje novčanice, prenosi TASS.

Za milion rupija može se kupiti oko 12.500 evra.

Kako je naveo Dejli miror, "otkriveni novac predat je snagama bezbjednosti".

Demonstranti su ušli juče i plivali u bazenu rezidencije predsjednika Šri Lanke, jeli u kuhinji i boravili u njegovim sobama, a video snimci o tome su se dijelili na internetu.

Više hiljada demonstranata izašlo je na ulice Kolomba, tražeći ostavku Radžapakse, a u protestima je povrijeđeno više od 40 ljudi.

Oni su takođe ušli i u rezidenciju premijera Ranila Vikremesingesa koju su kasnije zapalili, navodi TASS.

Protesti izazvani finansijskom i ekonomskom krizom zahvatili su Šri Lanku od početka aprila ove godine.

U ekskluzivnom intervjuu za TAS S, Vikremesinge, koji je najavio povlačenje s premijerske funkcije, rekao je da je Šri Lanka teško pogođena najgorom krizom u modernoj istoriji.

Vikremesinge je istakao da se Šri Lanka suočava sa velikom nestašicom deviza, goriva i naftnih derivata, đubriva, hrane i lekova, a prema njegovim procenama, za oporavak od ekonomske krize biće potrebno više od tri godine, navodi TASS.

I predsjednik Šri Lanke Gotabaja Radžapaksa odlučio je da sljedeće srijede podnese ostavku.

To je najavo predsedavajući parlamenta Mahinda Japa Abejvardena u vidio izjavi za javnost i potvrdio da ga je Radžapaksa obavijestio o svojoj odluci da se povuče sa predsedcničke funkcije kako bi se obezbijedila mirna primopredaja vlasti. 


  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.