Десетине повријеђених

Деветоро погинулих у превртању аутобуса

  • Извор: Анадолија
  • 16.01.2024. 09:33

У превртању аутобуса у округу Аyдинцик у јужној турској провинцији Мерсин у уторак је погинуло девет особа, а 30 је повријеђено, од којих је 13 теже.

Међуградски путнички аутобус, који је возио на путу за југоисточну провинцију Мардин из округа Мармарис на западу Мугле, ударио је приликом скретања у баријеру на излазу из тунела Сариyар у четврти Јеникас и преврнуо се.

Након несреће, екипе хитне помоћи, као и тимови за потрагу и спашавање те ватрогасне бригаде одмах су упућени на мјесто догађаја.

Повријеђени су колима хитне помоћи превезени у болнице.

Отказано или одгођено неколико хиљада летова због сњежних падавина

Отказано или одгођено неколико хиљада летова због сњежних падавина

Гувернер Мерсина Али Хамза Пехливан касније је рекао да се несрећа догодила око 1.15 сати по локалном времену, на релацији Мерсин-Анталија.

"Желим божју милост нашим преминулим грађанима и саучешће њиховим породицама. Желим брз опоравак нашим повријеђеним грађанима", навео је гувернер.

Пехливан је такође рекао за Анадолију да је 13 повријеђених у тешком стању.

Може ли Хрватска избјећи прелијевање рецесије из Њемачке

Може ли Хрватска избјећи прелијевање рецесије из Њемачке

Наводећи да се истрага о несрећи наставља, гувернер је додао да је возач "због пљуска и мокре цесте изгубио контролу на излазу из тунела", додајући да несрећу истражује јавни тужилац.

Додао је да је саобраћај између Анталије и Мерсина отворен у оба смјера.

Несрећу су снимиле камере на ауто-путу. На снимку се види како аутобус великом брзином улази у кривину, удара у баријеру и пада у јарак.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм