Оклахома

Дјечак херој спасио животе родитељима

  • Извор: Агенције
  • 05.05.2024. 15:11

Вејн и Линди Бејкер, заједно са њиховим деветогодишњим сином Брансоном, кренули су у Диксон у Оклахоми да потраже заклон када је торнадо преврнуо њихов камион и бацио га на дрвеће.

Дјечак је побјегао неповријеђен, извукао се из аутомобила и позвао помоћ, спасавајући животе својим тешко повријеђеним родитељима.

Брансон је трчао километар и по по мраку, кроз оборене далеководе и рушевине да би позвао помоћ. Стигао је у кућу комшије, који је позвао спасиоце.

Вејн је имао повреде леђа и врата, прелом грудног коша, ребара и десне руке. Линда је отишла са пробушеним плућима, сломљеном вилицом, ребрима и десном руком. Али захваљујући сину, обоје су живи.


Хтио да дохвати лопту: Пао са дрвета и поломио кичму, превезен н реанимацију

Хтио да дохвати лопту: Пао са дрвета и поломио кичму, превезен н реанимацију

"Водила га је муња која је освијетлила пут. Трчао је колико је могао, километар и по за 10 минута. То је импресивно", рекао је Брансонов ујак Џони Бејкер.

Посебно срцепарајућа је реченица коју је малишан рекао родитељима прије него што је кренуо по помоћ.

"Мама, тата, молим вас немојте да умрете. Вратићу се, довешћу помоћ", испричао је ујак малишана за "ЦБС".

Џони Бејкер вјерује да ће се његов брат и снаја потпуно опоравити захваљујући свом храбром сину. Два родитеља су примљена на одјељење интензивне његе ОУ Медицинског центра. Породица и пријатељи прикупили су више од 10.000 долара да помогну породици на "Го Фанд Ми" платформи за донације.


Мистериозно створење на црногорској плажи - ФОТО

Мистериозно створење на црногорској плажи - ФОТО

Торнада су прошлог викенда опустошила америчку државу Оклахому. Најмање четири особе су погинуле, десетине су повријеђене, а многе породице су изгубиле своје домове, послове и ствари.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: