Хорор

Дјечак умро због изазова на друштвеним мрежама

  • Извор: Агенције
  • 07.03.2024. 14:24

Дјечак Томи Ли Грејси Билингтон (11) преминуо је након што је учествовао у опасном изазову на друштвеним мрежама при којем се удишу отровне материје, тврди његова породица.

Преминуо је 2. марта док се играо код пријатеља у Гринсет Клозу, у Ланкастеру, пише "Дејли Мејл".

Хитна помоћ и локална полиција дошли су на мјесто трагедије нешто након 12 сати поподне. 

Полицију Ланкашира позвала је служба хитне помоћи Норт Веста на мјесто догађаја. Дјечака су пребацили у болницу, а тамо су га убрзо прогласили мртвим.

Тина Бурнс, дјечакова бака, проговорила је о трагичном догађају и казала како је умро када су он и његови пријатељи учествовали у ТикТок изазову "хроминг".


Ево када почиње исплата пензија: Огласило се Министарство

Ево када почиње исплата пензија: Огласило се Министарство

Породица је упозорила друге родитеље на опасности таквих изазова и затражила да се дјеци млађој од 16 година забрани кориштење друштвених мрежа.

"Хроминг" је и прије појаве ТикТока 2018. у Великој Британији укључивао удисање отровних пара (из дезодоранса у спреју, канте с бојом и слично) у сврху интоксикације, с тим да је ова друштвена мрежа блокирала све видеозаписе или претраживања која користе тај израз. 

Бака Тина Бурнс рекла је за британске медије да је њен унук имао 'златно срце'. Породица је схрвана, а дјечака описују као енергичног, бистрог и омиљеног у друштву.

"Не желимо да друга дјеца слиједе тај ужасан тренд са ТикТока. Сломљени смо али желимо спасити друге животе и освијестити породице да заштите дјецу и најмилије", саопштила је породица дјечака.


Откривено како је лажна зубарка привлачила пацијенте

Откривено како је лажна зубарка привлачила пацијенте

Удисање отровних гасова утиче на централни нервни систем и успорава активност мозга. Изазива повишени притисак, вртоглавицу, халуцинације и повраћање. Може резултирати срчаним ударом и трајним оштећењем мозга, бубрега и јетре, али и смрћу.

"Служба хитне помоћи позвала нас је у 12:04 сати поподне у суботу, 2. марта, на адресу Гринсет Клоз у Ланкастеру. Дјечак више није реаговао на подражаје", закључио је портпарол полицијске станице Ланкашир.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.