Вирџинија

Дјечак упуцао учитељицу, осуђена мајка

  • Извор: Индекс
  • 16.12.2023. 09:15

Мајка 6-годишњег дјечака који је упуцао своју учитељицу у Вирџинији осуђена је на двије године затвора због кривичног дјела занемаривања дјетета.

Казна коју је Деји Тејлор изрекао судија Окружног суда Кристофер Папиле била је пуно строжа од максималне шестомјесечне казне коју су тужиоци препоручили у склопу нагодбе о признању кривње.

Двадесетшестогодишња Тејлор признала је кривицу по једној тачки оптужнице за занемаривање.

Као дио споразума о признању кривње, тужиоци су пристали одустати од оптужбе за несавјесно складиштење ватреног оружја.

Међутим, судија је казао како је потребно узети у обзир психолошки и емоционални учинак који је пуцњава имала на учитељицу Ебигејл Звернер те друге ученике и особље основне школе Ришнек у Њупорт Њузу.


"Нема аргумената да је Молдавија прије БиХ заслужила да почне преговоре о чланству у ЕУ"

Звернер је била критично повријеђена када је дјечак испалио један хитац у њу, погодивши јој руку и прса, сломивши кости и пробивши плућа.

Провела је седмице у болници, имала је пет операција и испричала како је толико психички страдала да се не планира вратити у школу, пише "АП".

"Сретни смо што нико није убијен у основној школи Рихнек", поручио је судија Папиле.

Иначе, Тејлор је у новембру осуђена на 21 мјесец савезног затвора због кориштења марихуане док је посједовала пиштољ, што је противзаконито према америчком закону. 

Двије казне ће се служити једна за другом, што значи да ће провести готово четири године иза решетака. Њен син је признао како је до мајчиног пиштоља у торбици на врху комоде дошао тако што се попео на ладицу. Оружје је сакрио у руксак, а потом га пребацио у џеп прије него што је упуцао Звернер.

Дјечак провео више од 200 дана на болничком лијечењу

Тужилац Травис Вајт тврди да је дјечак, који сада има 7 година, имао проблема с "основном социјализацијом" те пати од посттрауматског стресног синдрома и несанице.


Пензије у Српској у протеклих пет година увећане за 50 одсто!

Пензије у Српској у протеклих пет година увећане за 50 одсто!

"То је дубина занемаривања коју је Деја Тејлор нанијела свом дјетету", објаснио је Вајт.

Пуцњаву је назвао "посљедицом и манифестацијом тог немара". 

Након пуцњаве дјечак је провео 227 дана на болничком лијечењу, током којег га је пратио тим љекара и психијатара.

Дјечак сада живи са својим прадједом Келвином Тејлором, који је новинарима поручио како сматра да је казна коју је изрекао Папиле "претјерана". 

Изјавио је како је Деја покушала осигурати помоћ свом сину прије пуцњаве, али службе за заштиту дјеце нису испуниле њен захтјев.

Деја није говорила током данашњег саслушања. Њен адвокат ју је бранио тврдећи да се борила с овисношћу и породичним насиљем.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.