Ратко Трифуновић

Пензије у Српској у протеклих пет година увећане за 50 одсто!

  • 16.12.2023. 09:00

Пензије у Републици Српској у протеклих пет година увећане су за 50 одсто, изјавио је Срни предсједник републичког Удружења пензионера Ратко Трифуновић.

Трифуновић је истакао да су пензионери први у реду за исплате и да се пензије исплаћују до десетог у мјесецу због чега је најстарија популација захвална Влади и премијеру Српске за разумијевање.

Ево када пензионери у Српској добијају пензије

Ево када пензионери у Српској добијају пензије

Он је подсјетио да је делегација Удружења имала разговоре са представницима Владе Српске о концепцији буџета за 2024. годину на којем је наглашено да пензионери очекују редовно годишње усклађивање на бази параметара раста просјечних цијена и плате.

"Показало се да би то могло бити девет одсто уколико не буде поремећаја, раста инфлације, цијена и просјечна плата", појаснио је Трифуновић.

Према његовим ријечима, преговара се о најнижој цијени рада, те уколико се то деси, очекује се повећање осталих плата и примања запослених на основу чега се повећавају и износи наплате доприноса за пензијско и инвалидско осигурање.

Пензионерима у ФБиХ ускоро стижу сјајне вијести

Пензионерима у ФБиХ ускоро стижу сјајне вијести

"Очекујемо да би током идуће године могли да се надамо још једном повећању наших примања", поручио је Трифуновић.

Он је истакао да наплата доприноса иде добро, те да један дио пензија Влада Српске гарантује онима који имају мање од 50 одсто од просјечне пензије и ово намирује из буџета.

Трифуновић сматра да су Влада, ресорна министарства и руководство Фонда за пензијско и инвалидско осигурање увијек уз пензионере и подржавају све оно што је реално и потребно како би се стандард и материјални положај пензионера сачувао.

Добра вијест за све пензионере у Српској!

Добра вијест за све пензионере у Српској!

Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су Буџет Републике Српске за 2024. годину чији укупни оквир износи 5,735 милијарди КМ. За пензије је планирано 1,785 милијарди КМ, што је за 11 одсто више од ребаланса за 2023. годину.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.