Потез који оставља без ријечи

Дјевојчица (7) продаје лимунаду да би својој мајци изградила споменик

  • Извор: Телеграф
  • 26.04.2024. 07:16

Дјевојчица из Алабаме (7) прикупила је довољно новца на штанду за лимунаду да својој мајци обезбиједи надгробни споменик.

Мала Емоуре Џонсон је изненада остала без мајке Карли Борднер 13. марта.

Карли је умрла само неколико дана прије свог 30. рођендана и сахрањена је неколико дана касније.

Када је дјевојчица први пут отишла са баком Џенифер на гробље, узнемирила се што гроб њене мајке није имао одговарајући надгробни споменик.

- Изгледало је као да је изостављена, усамљена - рекла је девојчица за "CBS News" објашњавајући како је изгледало док је гледала у море гранитних гробних обиљежја у поређењу са малом металном плочицом њене мајке.

Бака јој је објаснила да породица није могла да приушти ништа друго.

- Дјевојчица је одмах дошла на идеју да прикупи новац тако што ће поставити штанд и продавати лимунаду - рекла је њена бака.

Штанд је почео са само четири лимуна, све док донације брзо нису стигле.

- Стварно нисам размишљала о томе, само желим да помогнем са стварима моје маме - рекла је дјевојчица.

Бака је додала да јој је унука рекла да је слика и стави на Фејсбук.

Дјевојчица у почетку није помињала свој циљ, али се прочуло након чега су људи похрлили на њен штанд, у намјери да купе лимунаду.

Иако је чаша лимунаде била само један долар, пролазници су често плаћали пуно више.

- Највише смо добили 300 долара за једну чашу лимунаде - рекла је дјевојчица.

Захваљујући јавности, компанија која се бави споменицима понудила је да донира одговарајући надгробни споменик, саопштила је бака на Фејсбуку.

- На штанду је прикупљено 15.000 долара и они ће помоћи да се надокнаде трошкови сахране - објаснила је она.

- Надам се да моја кћерка може да види колико је њене дијете посебно. Хвала свима и хвала Богу јер је ово била једна од најболнијих ствари које сам икада доживјела и ова заједница ми је помогла - закључила је бака.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска