Париз

Дојава о бомби у Лувру

  • Извор: АТВ
  • 14.10.2023. 14:18

Музеј Лувр у Паризу затворен је у подне из безбједносних разлога. Француска је у стању приправности дан након напада исламиста у Арасу.

Чувени париски музеј евакуисан је данас у подне и остаће затворен до краја дана због страха од напада, преноси француски Фигаро.

- Лувр је примио писану поруку у којој се упозорава на ризик за музеј и његове посјетиоце. Одлучили смо да га евакуишемо и затворимо на дан, док обавимо неопходне провјере - рекао је портпарол музеја на Твитеру.

Због тешке несреће затворена улица од Народног позоришта до Боске

Због тешке несреће затворена улица од Народног позоришта до Боске

Министар унутрашњих послова Жералд Дарманин рекао је јуче да је Француска је подигла безбједносну узбуну на највиши ниво, јер "без сумње" постоји веза између напада ножем у Арасу и ситуације на Блиском истоку између Израела и Хамаса.

Медији су раније јавили да је нападач, који је у средњој школи у граду Арас убио једну и ранио неколико особа, викао "Алаху екбер" пре инцидента, али полиција то још није потврдила. Како је навела полиција, нападач је чеченског порекла и налазио се у полицијској евиденцији.

Предсједник Француске Емануел Макрон напад је оцијенио као чин варварског исламистичког тероризма, и додао да је током дана осујећен сличан напад у још једној школи у Француској.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.