Лос Анђелес

Долари само капљу: Србин са купусом и кајмаком направио бизнис у Америци

  • Извор: Курир
  • 11.01.2024. 14:34

За Србе који живе у Kалифорнији, бизнис којим се Душан бави већ 15 година није новост. Послије двије радње са домаћом робом у Сан Хозеу, отворио је и трећу у Алхамбри, која припада Лос Анђелесу, а у коју наши људи редовно сврате, посебно после одласка у Цркву Свети Сава.

Послије двије радње са домаћом робом у Сан Хозеу, отворио је и трећу у Алхамбри, која припада Лос Анђелесу, а у коју наши људи редовно сврате, посебно послије одласка у Цркву Свети Сава.

Управо је тако у лосанђелеском Чајнатауну никао маркет гдје се може купити сва наша роба, и не само српска него некадашња југословенска.

Од свега помало, има баш за свакога, не само српске него и босанске и хрватске робе, али и бугарске и румунске јер их тамо, као и Срба, има доста а жељни су ђаконија из завичаја.

Душан каже да код њега има свега - и киселог купуса и меса, саламе, кора за питу, наших сирева, кајмака, џемова, пића, сокова... А пошто има и других жељних Европљана, Душан држи и мађарску храну, италијанску пршуту, свакојаке ракије, вина и пива па му свраћају Европљани из свих земаља Старог континента.

- Имам и замрзнуте буреке, ћевапе, лепиње, торте из Србије - набраја бизнисмен који већ 15 година има разрађен посао у којем се на носталгији одлично зарађује!

- Често сам долазио овдје у нашу Цркву Свети Сава у Лос Анђелесу и тако сам одлучио да отворим продавницу! Има робе за све Европљане, не само за Србе - прича Душан којем долазе и Грци и Французи.

Kаже и да му је сва роба свјежа, нема ничег бајатог јер се рафови попуњавају сваког четвртка.

Пратите нас и путем Вибера