Богуслав Пачек упозорава

Долази ли крајем маја „руски пакао“?!

  • Извор: СРНА
  • 07.05.2024. 13:59

Пољски генерал Богуслав Пачек упозорава да је украјинској војсци остало још највише мјесец дана да се припреми за велику руску офанзиву, за коју процјењује да ће бити паклена.

Према његовој процјени, за неколико недјеља Украјинце ће задесити - пакао.

"Западна помоћ ће им помоћи да издрже неколико мјесеци, али је судбина сукоба већ унапријед ријешена у корист Русије. Један од разлога јесте и тај што ће Украјина - од 61 милијарде долара које је одобрио Конгрес САД - за оружје и муницију реално добити мање од 14 милијарди" - наводи Пачек.

Први генерал Оружаних снага Украјине Александар Сирски провео је два дана на линији фронта због, како наводи, "тешке ситуације на истоку", преносе украјински портали.

Након 16 година усаглашавања - потписан споразум о признавању возачких дозвола између Италије и БиХ

Након 16 година усаглашавања - потписан споразум о признавању возачких дозвола између Италије и БиХ

Он наводи да је био са јединицама на "красноармејском" /односно - покровском/ и кураховском фронту, које је назвао "правцима главног напада" руских трупа.

Сирски признаје да Оружане снаге Русије имају предност у људству, наоружању и војној опреми и да свакодневно нападају положаје Оружаних снага Украјине.

Шеф Главне војне обавјештајне управе Украјине Кирил Буданов раније је оцијенио да ће Оружане снаге Русије кренути у офанзиву у јуну.

Према његовим ријечима, руске снаге ће покушати да "потпуно заузму" територије Доњецке и Луганске Народне Републике.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм