Automobilom se zabio u demonstrante

Doživotna robija za neonacistu

  • 28.06.2019. 21:42

Savezni sud danas je izrekao kaznu doživotne robije samoproklamovanom neonacisti Džejmsu Fildsu koji je u avgustu 2017. godine svojim automobilom udario u grupu demonstranata u Šarlotsvilu u američkoj državi Virdžinija pri čemu je poginula Heder Hejer.

Filds (22=, koji je iz Momija u državi Ohajo, osuđen je na doživotnu robiju bez mogućnosti uslovne kazne. 

On je tražio blažu kaznu uz izvinjenje nakon što je u sudnici prikazan snimak na kojem se vidi kako automobilom udara u masu nakon mitinga "Ujedinite desnicu" 12. avgusta 2017. godine, kada je povredio i 19 osoba. 

Sudija Majkl Urbanski izjavio je da je morao da skloni pogled dok je u sudnici emitovan snimak napada na kojem se vidi kako tijela ljudi lete u vazduh nakon udara Fildsovog automobila. 

"Sam pogled na snimak je užasan. Oslobađanje optuženog u slobodno društvo je prevelik rizik", naglasiko je sudija. 

Filds je u martu priznao krivicu prema optužbama za zločin iz mržnje u sklopu dogovora sa tužilaštvom koje se saglasilo da neće tražiti smrtnu kaznu.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.