Malta

Dva muškarca optužena da su nabavili bombu od čije je eksplozije poginula novinarka

  • 25.02.2021. 08:16

Sud na Malti optužio je Roberta Agijusa i DŽejmija Vele da su nabavili bombu od čije je eksplozije poginula novinarka Dafne Karuana Galicija, pišu lokalni mediji.

Galicija je u javnost iznijela vijesti o kronizmu i lošem ponašanju političke i poslovne elite Malte. Poginula je od eksplozije bombe postavljene ispod njenog automobila 16. oktobra 2017. godine.

Agijus i Vela od ranije su poznati policiji po povezanosti sa organizovanim kriminalom. Obojica su uhapšeni u ranoj fazi istrage i izjasnili su se da nisu krivi prema tačkama optužnice.

Vela je pozitivan na virus korona i u sudnici je bio u punoj zaštitnoj opremi.

U decembru 2017. godine optužena su trojica za ubistvo poznate novinarke, a jedan od njih, Vinsent Muskat, početkom sedmice je priznao krivicu i juče je osuđen na 15 godina zatvora.

Ubistvo novinarke izazvalo je negodovanje međunarodne javnosti i proteste, nakon čega je tadašnji premijer DŽozef Muskat podnio ostavku.

Policijski zvaničnik Anđelo Gafa izrazio je uvjerenje da su uhapšeni i optuženi svi umiješani u ubistvo.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм