Malta

Dva muškarca optužena da su nabavili bombu od čije je eksplozije poginula novinarka

  • 25.02.2021. 08:16

Sud na Malti optužio je Roberta Agijusa i DŽejmija Vele da su nabavili bombu od čije je eksplozije poginula novinarka Dafne Karuana Galicija, pišu lokalni mediji.

Galicija je u javnost iznijela vijesti o kronizmu i lošem ponašanju političke i poslovne elite Malte. Poginula je od eksplozije bombe postavljene ispod njenog automobila 16. oktobra 2017. godine.

Agijus i Vela od ranije su poznati policiji po povezanosti sa organizovanim kriminalom. Obojica su uhapšeni u ranoj fazi istrage i izjasnili su se da nisu krivi prema tačkama optužnice.

Vela je pozitivan na virus korona i u sudnici je bio u punoj zaštitnoj opremi.

U decembru 2017. godine optužena su trojica za ubistvo poznate novinarke, a jedan od njih, Vinsent Muskat, početkom sedmice je priznao krivicu i juče je osuđen na 15 godina zatvora.

Ubistvo novinarke izazvalo je negodovanje međunarodne javnosti i proteste, nakon čega je tadašnji premijer DŽozef Muskat podnio ostavku.

Policijski zvaničnik Anđelo Gafa izrazio je uvjerenje da su uhapšeni i optuženi svi umiješani u ubistvo.

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.