Kanada

Dvije osobe poginule u oluji

  • Извор: СРНА
  • 07.04.2023. 09:15

Dvije osobe su poginule, a više od milion je ostalo bez struje nakon što je ledena oluja pogodila dvije najnaseljenije kanadske provincije, uz ledenu kišu i jak vjetar koji je obarao drveće i dalekovode.

Nešto manje od milion ljudi u Kvebeku nema struje i oko 110.000 u Ontariju. Ove dvije provincije čine više od polovine ukupnog stanovništva Kanade.

Jedan čovjek poginuo je u Kvebeku kada je na njega drvo palo, rekao je premijer Fransoa Lego na brifingu, upozoravajući ljude da paze na žice pod naponom i stabla.

Muškarac je poginuo u istočnom Ontariju kada ga je udarila grana, javila je televizija "Si-Ti-Vi njuz".

Elektro kompanije rade na obnavljanju isporuke električne energije, ali se očekuje da će popravke trajati više dana, što znači da bi mnogi Kanađani mogli da provedu vaskršnji vikend u mraku.

Premijer DŽastin Trudo ponudio je saveznu pomoć ako bude potrebno.

"To je veoma težak trenutak, nestanak struje za toliko ljudi, drveće koje se ruši, šteta na objektima i automobilima, sve je to razlog za veliku zabrinutost", rekao je Trudo novinarima.

Montreal je među najteže pogođenim oblastima u Kvebeku, čineći oko polovinu ukupnih isključenja struje u provinciji u kojoj se uglavnom govori francuski.

"Ovo će biti težak vaskršnji vikend za mnoge porodice", rekao je Trudo. 

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм