NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE

Džonson: Postoji realna šansa da Rusija pobijedi u ratu

  • 22.04.2022. 14:22

Britanski premijer Boris Džonson danas je u razgovoru s novinarima priznao da postoji "realna šansa" da ruske snage pobijede u ratu u Ukrajini.

Komentarišući izvještaje vojnih zvaničnika i pitanje da li bi rat mogao potrajati i do naredne godine i da li bi Rusija mogla pobijediti u ratu, Džonson je rekao: "Tužno je da postoji realna šansa za to. Naravno. Putin ima veliku vojsku. Njegova politička pozicija je izuzetno teška jer je napravio katastrofalnu grešku."

Kaže da je jedina opcija koju sad Rusija ima nastavak svog zastrašujućeg pristupa, koji predvodi artiljerija koja pokušava sravniti ukrajinske gradove sa zemljom.

- Sad je blizu toga da u Mariupolju osigura kopneni koridor prema Krimu. Situacija je u ovoj fazi nepredvidiva. Moramo biti realni oko toga - dodao je britanski premijer.

Džonson je naglasio da su "Ukrajinci pokazali nevjerojatno herojstvo" u ratu. 

- Uprkos vojnoj superiornosti kojom raspolaže Putin, nije uspio pobijediti duh ukrajinskog naroda - rekao je britanski premijer.

Džonson je rekao da će Velika Britanija poslati još artiljerijskog oružja Ukrajini te potvrdio da će ponovno otvoriti ambasadu u Kijevu sljedećeg mjeseca.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.