Britanski premijer

Džonson smanjuje broj zaposlenih u javnim službama: Otkazi za 91.000 ljudi

  • Извор: СРНА
  • 13.05.2022. 09:51

Britanski premijer Boris DŽonson dao je zadatak svojim ministrima da smanje broj zaposlenih u javnim službama na nivo iz perioda prije referenduma na kojem je izglasano istupanje zemlje iz EU 2016. godine.

Vlada je saopštila da je ovo dio planiranog ispunjenja obećanja poreskim obveznicima.

DŽonson pokušava da nađe način za smanjenje troškova u vrijeme kada milioni ljudi u Britaniji sve teže podnose rastuće cijene hrane i goriva, a na meti su se našli službenici koji su dali doprinos u procesu izlaska Britanije iz EU.

Vladin portparol je rekao da premijer i ministri jasno stavljaju do znanja da javne službe obavljaju izuzetan posao za javnost i realizaciju Vladinih prioriteta, ali da javnost s pravom očekuje da vlasti daju primjer i budu što efikasnije u vrijeme kada se zemlja suočava sa poskupljenjima.

Ministar za poslovne prilike nakon Breksita DŽejkob Ris-Mog rekao je "Skaj njuzu" da ovo nije povratak na mjere štednje, nego vraćanje na nivo efikasnosti iz 2016. godine.

Bi-Bi-Si prenosi da bi moglo biti ukinuta 91.000 radnih mjesta u javnim službama.

Тагови:
  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм