Erdgoan: Zelenski pristao na sastanak sa Putinom

  • Извор: Агенције
  • 04.02.2022. 17:06

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da je postigao dogovor sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim o organizovanju sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

"Moskva je odgovorila pozitivno na naš poziv da Putin posjeti Tursku nakon posjete Kini. Odredićemo sada datum a onda, nadam se, želimo da održimo sastanak na visokom nivou, da okupimo Putina i Zelenskog. Postigli smo dogovor sa Zelenskim po tom pitanju", rekao je Erdogan, prenosi CNN Turk.

Erdogan je prethodno posjetio Ukrajinu gdje je, između ostalog, sa Zelenskim razgovarao i o želji Ankare da posreduje u rješavanju pitanja Donbasa, prenosi TASS.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je ranije danas da se trenutno ne razgovara o sastanku Putina i Zelenskog u Turskoj.

Prema njegovim riječima, Putin je spreman da se sastane sa svakim, ali mora da postoji saglasnost o čemu će se razgovarati i šta bi takvi razgovori mogli da postignu.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм