Turska ima i druge informacije i dokaze

Erdogan Rijadu: Objavite gdje je tijelo Kašogija!

  • 26.10.2018. 14:02

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je Saudijsku Arabiju da objelodani lokaciju na kojoj se nalazi tijelo ubijenog novinara Džamala Kašogija, upozorivši da Turska ima više informacija o tom slučaju nego što je do sada objavila. U međuvremenu, Salah Kašogi, sin ubijenog novinara, stigao je iz Saudijske Arabije u SAD.

Redžep Tajip Erdogan je rekao da Rijad treba da objavi identitet "lokalnog kooperanta" koji je navodno preuzeo tijelo Kašogija od saudijskih agenata, pošto je novinar ubijen u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu 2. oktobra, prenosi Rojters.

Obraćajući se članovima svoje partije Pravda i razvoj u parlamentu, Erdogan je rekao da bi saudijski javni tužilac trebalo da se sastane sa istanbulskim tužiocem u nedelju, prenosi Rojters.

AP dodaje da je Erdogan rekao da Turska ima i druge "informacije i dokaze" o tome da su saudijski zvaničnici ubili Kašogija u konzulatu u Istanbulu i da će na kraju objaviti te informacije.

Sin ubijenog novinara Salah Kašogi je, u međuvremenu, stigao iz Saudijske Arabije u SAD, rekao je za Si-En-En izvor blizak njegovoj porodici. Salah Kašogi ima dvojno državljanstvo, američko i saudijsko, i do sada je imao zabranu da putuje.

Saudijski kralj Salman i prestolonasljednik Muhamed bin Salman primili su prije dva dana u palati u Rijadu Kašogijevog sina, koji je nakon tog susreta napustio Saudijsku Arabiju.

Saudijac Džamal Kašogi, kolumnista Vašington posta, ubijen je 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Saudijska Arabija je insistirala više od dve nedelje da je on izašao iz konzulata, da bi na kraju priznala da je on ubijen.

Prva verzija bila je da je ubijen u tuči, da bi saudijski tužioci u četvrtak okarakterisali ubistvo Kašogija kao zločin s predumišljajem.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.