Није било повријеђених

Еруптирала три вулкана у Индонезији

 • Извор: Танјуг
 • 21.01.2024. 14:43

Вулкани Мерапи, Левотоби и Марапи у Индонезији еруптирали су данас, а повријеђених није било.

Вулкан Мерапи на острву Јава у Индонезији еруптирао је данас избацујући облаке гаса и пепела и лаву, а није било повријеђених, а данас је и вулкан Левотоби у тој земљи избацио облаке гаса у ваздух.

Мерапи је избацио лаву у пречнику до два километра, рекао је шеф индонежанског геолошког центра Агус Буди Сантосо, наводећи да је вулкански пепео прекрио неколико села.

Мерапи је најактивнији од више од 120 вулкана широм Индонезије. Власти су подигле ниво узбуне због вулкана Мерапи на други ниво у новембру 2020. године.

Становницима који живе на падинама планине на којој је вулкан савјетовано је да остану на удаљености од седам километара од ушћа кратера. Око 250.000 људи живи у пречнику од 10 километара од вулкана Мерапи.

Вулкан Левотоби у провинцији Источна Нуса Тенгара данас је избацио облаке гаса до 700 метара у ваздух. Више од 6.500 људи из тог подручја већ је раније евакуисано.

Вулкан Марапи у провинцији Западна Суматра поново је данас еруптирао, што је била трећа највећа ерупција овога мјесеца, али без испуштања лаве. Евакуисано је око 500 становника који живе у близини вулкана.

У ерупцији прошлога мјесеца погинуло је 23 пењача, а неколико њих је повријеђено.

Вулкан Семеру у провинцији Источна Јава избацио је у суботу ужарене облаке гаса и лаве, а вулкан Ибу на острву Халмахера у провинцији Северни Малуку избацио је стуб пепела на висину од чак 1.300 метара.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.