Japan

Evakuacija zbog tajfuna

  • 28.07.2018. 11:10

Snažan tajfun kreće se prema kopnenom dijelu Japana zbog čega su lokalne vlasti objavile upozorenja za evakuaciju.

Japanska Meteorološka služba saopštila je da bi tajfun Đongdari, čiji udari vjetra dostižu brzinu do 180 kilometara na čas, trebao da zahvati kopneni dio Japana tokom večeri ili rano ujutro

Oluja se trenutno nalazi na oko 250 kilometara južno od Tokija.

U rekordnim padavinama koje su početkom mjeseca zahvatile region Čugoku na zapadu Japana u poplavama i klizištima je poginulo oko 220 ljudi, a više od 4.000 osoba smješteno je u privremena skloništa.

Prema riječima zvaničnika, vlasti grada Šobare u prefekturi Hirošima na zapadu Japana su iz predostrožnosti objavile nalog za evakuaciju oko 36.400 mještana.

Zbog dolaska oluje otkazano je više od 370 letova na domaćim linijama, a otkazan je trajektni saobraćaj između Tokija i obližnjih ostrva.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска