Ursula fon der Lajen

Evropska komisija predstavila prijedlog devetog paketa sankcija protiv Rusije

  • Извор: Sputnjik
  • 07.12.2022. 19:15

Evropska komisija je predstavila prijedlog devetog paketa sankcija protiv Rusije, koji će uključivati tri nove banke, Sverusku banku za razvoj regiona, kao i skoro 200 lica i četiri ruske televizije.

- Predlažemo da se uvedu sankcije protiv tri nove ruske banke, kao i da se uvede potpuna zabrana na transakcije Sveruske banke za razvoj regiona - navodi se u izjavi šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen.

U okviru novog paketa sankcija se planira i proširenje spiska ličnih sankcija na skoro 200 lica i organizacija.

Riječ je o vojnicima, preduzećima u vojno-industrijskom kompleksu, članovima Državne dume i Savjeta Federacije, ministrima, političkim strankama i liderima regiona.

Osim toga, Evropska komisija planira da uvede zabranu na izvoz ruskih dronova i da zabrani još četiri ruske televizije, kao i da proširi sankcije koje se odnose na ruske energente i rudarstvo.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм