Poslali poruku u boci

Fabrika kečapa traži čovjeka koji je preživio mjesec dana na moru

  • Извор: Телеграф
  • 23.02.2023. 14:05

Hajnc je riješio da pošalje poruku u boci kečapa, nadajući se da će pronaći čovjeka koji je preživio skoro mjesec dana nasukan na moru, bez hrane. Naime, nije jeo gotovo ništa osim kečapa.

Elvisa Fransoa (47) spasila je kolumbijska mornarica prošlog mjeseca, nakon što je proveo više od 20 dana na moru u jedrilici, prenio je Insajder. Njegova snalažljivost dospjela je na naslovne strane, fokusirajući se na to kako je preživio zahvaljujući flašici kečapa, kockica začina i bijelog luka u prahu.

Sada, kompanija Hajnc moli da joj se pomogne kako bi pronašla Fransou i kako bi se proslavio njegov povratak kući."Možda se sjećate Elvisa Fransoa kao hrabrog mornara koji je preživio samo na kečapu dok je plutao na moru 24 dana. Pa, Hajnc želi da proslavi njegov bezbjedan povratak kući i da mu pomogne da kupi novi čamac... ali izgleda da ne možemo da ga pronađemo“, napisala je kompanija u objavi na Instagramu.

Fransoa je pao u more u decembru dok je obavljao popravke u blizini ostrva Sveti Martin, gdje živi. Nažvrljao je riječ "pomoć" na trupu svoje jedrilice, što mu je pomoglo da se spasi.

Hajnc je nedjeljama gurao pretragu na društvenim mrežama koristeći hešteg #FindTheKetchupBoatGuy, a i  svaki od posljednja tri Instagram posta je o Fransoi.

Fransoa živi u Dominiki, maloj karipskoj ostrvskoj državi sa nešto više od 72.000 stanovnika. U jednom postu, Hajnc se usredsredio na zemlju u nadi da će stupiti u kontakt sa mornarom.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.