Najavila da će ostaviti "red u kući"

Federika Mogerini neće tražiti novi mandat

  • 03.09.2018. 14:09

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini nagovijestila je da neće tražiti još jedan mandat na toj poziciji, nakon što bude istekao sljedeće godine.

Mogerinijeva, koja je bivši italijanski ministar spoljnih poslova i koja je odigrala veliku ulogu u spasavanju sporazuma o nuklearnom programu Irana, rekla je ambasadorima EU u Briselu da će naporno raditi tokom sljedećih godinu dana kako bi ostavila "red u kući". 

"Imamo mnogo toga da uradimo ove godine, prije svega da očuvamo ono što smo do sada postigli. Uradili smo mnogo, ali je to krhko", istakla je Mogerinijeva. 

Visoki predstavnik EU dodala je da ima još mnogo da se radi kako bi posao bio završen i kako bi "red u kući" bio ostavljen onome ko će imati "čast i zadovoljstvo" da poslije nje vrši ovu dužnost, javio je AFP. 

Mandat Mogerinijeve završava se u oktobru sljedeće godine, zajedno sa mandatom Evropske komisije, na čelu sa njenim predsjednikom Žan-Klodom Junkerom. 

Mogerinijeva je postala visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost 2014. godine, nakon brzog uspona u italijanskoj politici.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.