Provalne krađe, droga i krijumčarenje migranata

"Figaro": Albanska mafija sve prisutnija i stvara sve više problema

  • 04.11.2018. 21:28

Albanska mafija je sve prisutnija u Francuskoj, a njene mreže su naročito aktivne kada je riječ o provalnim krađama, drogi i krijumčarenju migranata, piše pariski list "Figaro".

"Albanski mafijaši se nadaju da će jednog dana imati koristi od eventualnog pristupanja Albanije EU kako bi u Francuskoj još više razvili svoje aktivnosti", navodi francuski dnevnik, pozivajući se na podatke administrativne službe Ministarstva pravde. 

Prema nedavno objavljenom dokumentu francuskog Ministarstva pravde, koji je zasnovan na radu specijalizovanih međuregionalnih jurisdikcija, problem sa albanskom mafijom je veliki. 

U izvještaju francuskog Ministarstva navodi se da albanski kriminalci dolaze iz Albanije, sa Kosova i iz Makedonije ili već žive u Zapadnoj Evropi, a njihovo prisustvo pojačano je od 2010. godine. 

Oni su se, navodi se u dokumentu, najprije aktivirali u pariskom regionu, kao i duž istočnih granica zemlje odakle sarađuju sa posrednicima u susjednim zemljama - NJemačkoj, Italiji, Švajcarskoj... 

"U Francuskoj su te grupe u svojim prestupima koncentrisane na tri glavna sektora - provalne krađe, drogu i krijumčarenje migranata, pri čemu su krađe u porastu od 2013. godine", dodaje se u dokumentu.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.