Moskva

FSB objavila video snimak navodne ubice Dugine

  • Извор: Индекс
  • 22.08.2022. 19:03

Ruska bezbjednosna služba FSB u ponedjeljak je optužila ukrajinske tajne službe da stoje iza eksplozije u kojoj je poginula Darija Dugina, kćerka ruskog filozofa i ideologa Aleksandra Dugina, prenose ruske novinske agencije. 

Darja Dugina ubijena je tako što je eksplozivna naprava raznijela njeno vozilo Toyotu Land Cruiser. Rusko ministarstvo spoljnih poslova nagađa da iza napada stoji Ukrajina.

Naime, vjeruje se kako je prava meta bio sam Dugin, filozof s velikim uticajem na Kremlj koji je još 2008. najavljivao potencijalnu invaziju na Ukrajinu. Ukrajina je odbacila da stoji iza eksplozije. 

FSB objavila snimak

FSB je objavila da iza ubistva stoji Ukrajinka Natalija Vovk, rođena 1979. Objavili su i snimak za koji tvrde da prikazuje Nataliju Vovk kako prelazi rusku granicu, ulazi u zgradu u kojoj je živjela Darja Dugina te odlazi u Estoniju.

Ruska služba tvrdi da su ta žena i njena kćerka stigle u Rusiju u srpnju pa mjesecima pripremale napad. Unajmile su stan u istom stambenom kompleksu gdje živi i Dugina te su istraživale njen način života, stoji u saopštenju FSB-a. 

Napadačica je u subotu naveče prisustvovala događanju u okolini Moskve na kojem su učestvovali Dugina i njen otac, prije nego što je izvela "kontrolisanu eksploziju" automobila i pobjegla u Estoniju. 

Tvrde da je u Rusiju ušla Mini Cooperom s registarskim oznakama Narodne Republike Donjeck, a potom ih je zamijenila za kazahstanske. Pri povratku u Ukrajinu stavila je, tvrde, ukrajinske tablice. Tvrde da se sad nalazi u Estoniji.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.