Norveška

Građani upozoreni da se pripreme na veoma jaku kišu!

  • Извор: СРНА
  • 08.08.2023. 16:21

Stanovnici Norveške upozoreni su danas da se pripreme na veoma jaku kišu nakon što je oluja "Hans" odnijela dva života i nanijela veliku štetu na sjeveru Evrope.

Jaka kiša i dalje pada u regionu i uzrokuje probleme u Norveškoj, Danskoj, Švedskoj, Litvaniji, Finskoj, Estoniji i Letoniji.

Trajektni saobraćaj je otkazan, letovi kasne ili su otkazani, dok su putevi i saobraćajnice pod vodom.

U Oslu su vlasti objavile upozorenje da ljudi danas ostanu kod kuća i da, u skladu sa mogućnostima, odatle obavljaju poslove.

Norveški Direktorat za vodene resurse i energiju upozorio je na "ekstremno jaku kišu" na jugu te zemlje i da bi trebalo izbjegavati nepotreban odlazak na put.

U Finskoj je, takođe, objavljeno upozorenje ljudima da ponovo razmisle da li je potrebno da izlaze iz kuća i da idu na put.

Danski Institut za meteorologiju najavio je visinu talasa do osam metara dok je voda odnijela nekoliko kuća sa plaža u Sjevernom moru. Pedesetogodišnja žena je u Litvaniji poginula kada je na nju palo stablo koje je oborio snažan vjetar. Na granici između Litvanije i Bjelorusije jedna osoba je poginula, takođe nakon pada stabla usljed udara vjetra.

U centralnom dijelu Švedske, voz je iskočio iz šina nakon što je klizište odnijelo zemljište ispod šina. Lakše su povrijeđene tri osobe.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: