U Dolini leptira

Gurnuo trudnu ženu sa litice da bi naplatio osiguranje

  • Извор: Агенције
  • 28.10.2022. 21:04

Četrdesetjednogodišnji Hakan Ajsal ostatak života će provesti iza rešetaka zbog ubistva trudne supruge koju je gurnuo sa litice i to samo zbog životnog osiguranja.

On je osuđen da je svoju suprugu Semru Ajsal (32), koja je bila u sedmom mjesecu trudnoće, gurnuo sa litice u popularnoj Dolini leptira u Mugli, na jugu Turske, u junu 2018. godine.

Kako navode turski mediji on je ženu namamio na ivicu litice od 304 metra, pretvarajući se da pravi selfi, ali je onda gurnuo.

Ubrzo nakon svirepog ubistva, on je zatražio isplatu osiguranja od 25.000 dolara - iznos na koji je nastradala žena bila osigurana.

Ove nedjelje, Visoki krivični sud u Fetiju saslušao je u posljednjem trenutku izjavu četrdesetjednogodišnjaka o neuračunljivosti, ali je ta tvrdnja odbačena.

Pokušao je da ospori presudu, tvrdeći da je psihički poremećen, ali su ljekari sa 4. specijalističkog odjeljenja sudske medicine odbacili njegove tvrdnje.

U utorak mu je rečeno da mora da odsluži najmanje 30 godina zatvora prije nego što bude razmatran za puštanje na slobodu.

Policija je postala sumnjičava prema Ajsalu nakon što su fotografije para na vrhu litice podijeljene u novinskim izvještajima, što je navelo svjedoka da izađe sa video-dokazom kako se četrdesetjednogodišnji Turčin čudno ponaša.

Redžep Sahin, koji je snimio Semrine posljednje trenutke života rekao je tokom svjedočenja:

“Zaustavio sam se tamo da vidim pogled na zaliv Kabak sa svojom porodicom. Moja kćerka je snimala pogled mojim telefonom i bračni par Ajsal se u tom trenutku spustio niz padinu”.

“Čak smo se i našalili: ‘Ili će ovaj muškarac baciti ženu ili će žena baciti muškarca’. Među njima nije bilo interakcije”, dodao je on.

On je dodao da suprug nije krenuo s njima da pogleda gdje mu je žena.

“Pokušali smo da se približimo ivici zbog boljeg pogleda. Hakan nije pošao sa nama dole. Tamo smo ostali dok nije stigla žandarmerija. Hakan je bio veoma bezbrižan i miran. Nije se ponašao kao čovjek čija je žena upravo pala sa litice”, rekao je ovaj svjedok.

Aisal je bio jedini korisnik osiguranja svoje žene i sklopio je životno osiguranje u njeno ime nakon njene smrti - ali je odbijeno kada je policija objavila istragu o Semrinoj smrti, prenosi “NYP“.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм