Sin američkog predsjednika pod lupom javnosti

Hanter Bajden boravio u Bijeloj kući u petak, u nedjelju pronađen kokain

  • Извор: Новости.рс
  • 06.07.2023. 07:50

Kako je bijeli prah, za koji se kasnije ispostavilo da je kokain, završio u prostoriji u Bijeloj kući minulog vikenda zasad je nepoznato. Istraga je pokrenuta i u narednim danima će pripadnici tajne službe pregledati sve kamere iz doma američkog predsjednika kako bi se utvrdilo "porjeklo" supstance.

Predsjednik SAD Džozef Bajden i njegova supruga Džil nisu bili kod kuće kada je otkrivena sporna kesica sa bijelim prahom, ali su pojedini mediji požurili da upere prst u Bajdenovog nasljednika Hantera, bivšeg zavisnika, koji je navodno u Bijeloj kući boravio u petak.

Prema izjavama američkih zvaničnika, kokain je pronađen u nedjelju, u zapadnom krilu Bijele kuće, gdje je i Ovalni kabinet. Pošto je prah bio otkriven u dijelu zapadnog krila koji mogu da posjećuju i turisti, bila je naređena evakuacija prisutnih kako bi se obavila inspekcija. Visoki zvaničnik za sprovođenje zakona rekao je za Si-Bi-Es njuz da je supstanca pronađena "u skladištu gdje osoblje i gosti Bijele kuće ostavljaju svoje mobilne telefone".

Desetine hiljada dolara za prostitutke Hanter Bajden otpisao kao poreske olakšice

Desetine hiljada dolara za prostitutke Hanter Bajden otpisao kao poreske olakšice

A dok se u Bijeloj kući odvijao neugodan slučaj, Bajden je sa porodicom uživao u produženom vikendu u odmaralištu Kemp Dejvid u Merilendu. Sa njim je bio i njegov kontroverzni sin Hanter. Oni su se u Bijelu kuću vratili u utorak gdje su proslavili praznik Četvrti jul i zajedno sa terase posmatrali vatromet. Niko od Bajednovih se nije oglašavao povodom skandala.

Američka javnost je, međutim, brže-bolje posumnjala da je kesica sa kokainom Hanteru "ispala iz džepa". Kontroverzni sin američkog predsjednika ima burnu istoriju punu sumnjivih poslova i nezakonitih radnji među kojima je i zavisnost od teških droga, od čega se liječio. Hanter je, čak, bio otpušten iz rezervnog sastava američke mornarice zbog problema sa drogom.

Nije se dugo čekalo na novi gaf:

Nije se dugo čekalo na novi gaf: "Šta to za ime Boga Džo Bajden radi?!"

Osim toga, Džoov nasljednik je predmet različitih istraga zbog kršenja poreskih obaveza, korupcije, dok je laptop računar za koji se sumnja da mu pripada, otkrio brojne fotografije i informacije o sumnjivim radnjama sina šefa Bijele kuće.

Nisu sposobni

Nezgodnu situaciju brzo su iskoristili pojedini republikanci kako bi kritikovali Bajdenovu porodicu. "Nikada nisu našli kokain kada je u Bijeloj kući boravio Donald Tramp. Bajdenovi nisu sposobi da žive u Beloj kući", napisao je na "Tviteru" republikanac Džim Benks.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.