Русија

Хеликоптер Ми-8МТВ срушио се на залеђено језеро, пробио лед и потонуо

  • Извор: Телеграф
  • 07.02.2024. 10:36

Хеликоптер Ми-8МТВ-1 руског Министарства за ванредне ситуације (Министерство по чрезвычайным ситуациям, МЧС России) са три члана посаде срушио се 4. фебруара на површину залеђеног Оњешког језера Републици Карелији, пробио лед и потонуо.

Руски Истражни комитет покренуо је кривични поступак на основу кршења правила безбједности саобраћаја и рада ваздушног саобраћаја, пренио је Тан‌југ.

Комуникација са хеликоптером изгубљена је док се налазио изнад Оњешког језера, преносе Риа Новости.

"Олупина хеликоптера Ми-8 пронађена је 11 km од обале. Дубина језера на месту проналаска креће се од 40 до 50 метара", наводи се у извештају руског Министарства за ванредне ситуације.

Пао хеликоптер: Погинуо бивши предсједник државе

Пао хеликоптер: Погинуо бивши предсједник државе

У потрагу је било укључено више од 140 људи и 33 комада опреме, укључујући рониоце, ховеркрафте и хеликоптер.

Потрага под водом, како је саопштило Министарство за ванредне ситуације, обављаће се подводним возилом Фалкон на даљинско управљање.

Наведено је и да су чланови посаде пилот (командир) Евсев В. Н, копилот Носов С.А. и летач-маханичар Билида В.П. били су искусни, са хиљадама сати лета иза себе, а током свог рада у руском Министарству за ванредне ситуације, више пута су учествовали у спасавању људи и гашењу пожара.

Према изворима руским изворима, хеликоптер је летио у Витегру на такмичење у оквиру међународне конференције Руски лед – 2024.

Посада хеликоптера је довезла спасиоце из Санкт Петербурга на догађај, након тога, отишли су Петрозаводск на пуњење горивом, а затим је летјелица нестала са радара, наводи телеграм канал СХООТ.

Бањалучки хакер тражио 500.000 евра да не објави експлицитни снимак

Бањалучки хакер тражио 500.000 евра да не објави експлицитни снимак


Временска прогноза је била неповољна – ниска облачност и слаба видљивост, али је лет дозвољен. Посљедњи сигнал хеликоптера забележен је око 20.30, отприлике 20 km од села Деревљаноје, одакле су спасиоци отишли ​​на моторним санкама.

Хеликоптер Ми-8МТВ-1 регистарске ознаке РФ-32755 (фабрички број 96554) произведен је 2004. године, наводи Авиатион Safety.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм