Диван призор

Хиљаде фламингоса на језерима надомак Анкаре

  • Извор: Анадолија
  • 26.04.2024. 12:02

Фоторепортер агенције Анадолија забиљежио је лијепе фотографије јата фламингоса у језерима надомак Анкаре, гдје ће провести љетне мјесеце.

Птице селице које на прољеће пристижу с јужне хемисфере преферирају језера у дистриктима Наллихан, Беyпазари и Голбаси, у близини Анкаре, главног града Турске, пише Анадолу.

Фоторепортер Анадолије забиљежио је лијепе фотографије јата фламингоса у мочварама надомак Анкаре, гдје ће провести љетне мјесеце.

Фламингоси мијењају мјесто боравка у потрази за храном и гнијездом, а иначе бирају слане воде као своја мјеста за боравак. Ове грациозне птице живе широм Турске.

Имају дугачке, мршаве закривљене вратове и карактеристичне закривљене кљунове с црним врхом који су савијени на доле. Њихови закривљени кљунови омогућавају им да се хране ситним организмима, планктоном, рибицама, ларвама, инсеката…

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм