Мало познато да производе и тенкове

Хјундаи представио тенк са невјероватном технологијом

  • Извор: Мондо.рс
  • 19.10.2023. 23:04

Мало је познато да се Хјундаи бави и тешком индустријом која превазилази класични друмски транспорт. У склопу компаније је Хјундаи Ротем, чији асортиман укључује и тенкове. И то веома конкурентне, што потврђује велики посао са Пољском, чију копнену војску Хјундаи снабдијева стотинама борбених тенкова модела К2.

Компанија је сада представила концепт новог борбеног тенка. Једноставно га зову главни борбени тенк нове генерације, а оно што га чини посебним је примјена стелт технологије.


"Најновији дизајн, који користи предности стелт технологије, креиран је у сарадњи са Хиундаи Мотором и наглашава будућност копнених возила. Још увијек немамо конкретан временски оквир за пуну производњу јер је возило још увијек у фази концепта. Такође морамо да одредимо ниво потражње различитих влада", рекао је званичник Хиундаи Ротема.

Тенк је премијерно представљен на Међународној изложби ваздухопловства и дизајна у Сеулу, а спољашњи изглед јасно указује да је ријеч о напредном производу чији је циљ минимизирати радарску видљивост. Постављени су саћасти панели на боковима, купола је померена уназад, а право изненађење долази тек када се погледа ко чини посаду.

И док је на садашњем К2 посада сведена на три члана, у овом тенку нема посаде. Тенк се управља даљински, што укључује окретање куполе и бирање циљева. С друге стране, систем активне заштите од противтенковског оружја је потпуно аутоматизован, преноси УПИ. Поред тога, дио тенка је мултифункционални дрон који служи као својеврсна пратња у у надзору бојног поља. Досадашње информације су указивале да ће бити тежак око 55 тона, а дизел мотор ће омогућити брзину од 70 km/h са дометом од 500 км.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм