Brazil

Horor: Doktor na porođaju povukao glavu bebi toliko jako da ju je otkinuo

  • Извор: 24сата.хр
  • 09.05.2023. 14:59

Jedan brazilski ljekar našao se pod istragom nakon što je tokom porođaja toliko snažno povukao bebu za glavu da ju je otkinuo, a svemu je svjedočio užasnuti otac djeteta, prenosi "Daily Mail".

Porodica nesretne bebe navodi kako je na početku porođaja dijete bilo živo i kako ih je kasnije bolnica pokušala natjerati da potpišu dokumente kojima bi zataškali cijeli slučaj.

Policija istražuje slučaj 

Incident se dogodio 1. maja u bolnici "Hospital das Clinicas da UFMG" u četvrti Santa Efigenia u gradu Belo Horizonte u Brazilu.

Shrvana majka, Ranieli Koeljo Santoš, slučaj je prijavila policiji dva dana nakon stravičnog porođaja. Policija sada istražuje šokantnu smrt novorođenčeta.

Santoš (34), koja već ima devetogodišnju kćerku, odvedena je u bolnicu 24. aprila u 28. sedmici trudnoće zbog povišenog krvnog pritiska. Ljekari su sedam dana kasnije odlučili indukovati porođaj.

Na porođaju je bio prisutan i otac djeteta koji navodi kako je vidio kako djevojčica otvara oči i miče ustima čim joj se pojavila glavica, što je dokaz da je dijete bilo živo i zdravo.

Ljekar otkinuo glavu bebi 

Međutim, doktor se praktično popeo na majčin stomak kako bi iz tog položaja pokušao izvaditi dijete te u tom pokušaju otkinuo djevojčici glavu.

U policijskom izvještaju stoji i kako je porodica iz Ribeirao das Nevesa, predgrađa Belo Horizontea, nakon tragičnog događaja primila izvinjenje od ljekara.

Rekli su i da im je kasnije pristupio socijalni radnik te im kazao da će bolnica podmiriti sve troškove sahrane, prenosi "24sata.hr".

Međutim, ta će se ponuda moći izvršiti samo ako porodica potpiše dokumente u kojima piše da je ‘obdukcija već obavljena u bolnici‘, da je ‘djetetovo tijelo već pregledano‘ te da se ‘tijelo neće slati na Pravni medicinski institut na daljnju analizu‘.

Roditelji su odbili potpisati ponuđene dokumente i sve prijavili policiji, a tijelo nesretne bebe na kraju je ipak poslato u Institut, rekla je advokat porodice Dženifer Valente.

Iz bolnice su poručili da duboko žale zbog događaja te da će istražiti čitav slučaj dok čekaju rezultate obdukcije.

Тагови: