Sprovodi se istraga

Horor kod Mančestera: Pas ubio čovjeka, policija morala da ubije podivljalu životinju

  • Извор: Телеграф
  • 19.05.2023. 19:56

Naoružana policija upucala je "opasnog" psa nakon što je nasmrt izgrizao čovjeka.

Stvorenje koje je bilo "opasno van kontrole" žestoko je napalo čovjeka u Liju u regionu Mančestera u Velikoj Britaniji, javlja "Mirror".

Žrtvu (37) su pronašli policajci s užasnim povredama glave i vrata u napadu u četvrtak nešto poslije 21.10 i hitno je prebačena u bolnicu. Muškarac je preminuo u ranim jutarnjim satima, potvrdila je policija.

Pas je sinoć otjeran u kolibu u dvorištu iza imanja, a kada je stigla naoružana policija, životinja je ubijena.

Nestao 12-godišnji David, porodica moli za pomoć

Nestao 12-godišnji David, porodica moli za pomoć

Policija Mančestera saopštila je da su naoružani policajci raspoređeni da pokušaju da kontrolišu psa i da su koristili "sve dostupne taktike da pokore" životinju prije nego što je upucana jer je predstavljala "značajan rizik" za javnost.

Muškarac star 24 godine uhapšen je zbog sumnje da je bio zadužen za opasnog psa koji je izmakao kontroli i koji je nanio povrede koje su rezultirale smrću.

Detektiv Sajmon Herst, iz okruga GMP-a Vigan, rekao je: "Prvo, želio bih da izrazim saučešće voljenim osobama žrtve ovog napada. Naši službenici i naši partneri trenutno pružaju podršku najmilijima žrtve u ovom nevjerovatno teškom trenutku. Prepoznajemo da će ovaj incident s pravom izazvati zabrinutost u lokalnoj zajednici i želimo da uvjerimo javnost da smo istražili sve moguće načine da zaštitimo lokalnu zajednicu i životinje. Pozivamo građane da se jave ako imaju bilo kakvu informaciju u vezi s ovim incidentom, sve informacije koje imate mogu biti od velike pomoći našoj istrazi."

Sletio u rijeku i poginuo

Sletio u rijeku i poginuo

U saopštenju policije regiona Mančestera dodaje se: "Naoružani službenici policije bili su raspoređeni da pokušaju da kontrolišu psa, pregledali su i preduzeli svaku dostupnu taktiku kako bi ga pokorili i odveli na sigurno. Zbog značajnog rizika koji je pas predstavljao za građane, pas je humano ubijen."

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)